Inred effektivt efter renoveringen!

Vi har tidigare skrivit om hur man kan använda ROT-avdraget för att komma billigare undan med din renovering, vilket du kan läsa mer om här. Men något som avdraget inte täcker är din inredning, och därför vill vi tipsa om några smarta knep du kan använda dig av.

När det kommer till inredning är det viktigt att alltid utgå ifrån det rum du avser använda. Exempelvis kan man tänka på hur väggarna står och hur rummet är format, ett vanligt rektangulärt rum kan enkelt få nya dimensioner med hjälp av markerade bokhyllor, snygga bor eller enkla vägghyllor. Likaså bör man se över huruvida rummet har fönster och på vilka sätt man kan maximer ljusinsläppet, till exempel är ett snyggt knep att sätta golvlånga gardiner en bit ovanför fönstret för att ge illusionen av att fönstret är större än vad det egentligen är. Något annat man bör tänka på är vilken typ av inredningsdetaljer som ger mest funktion. I badrummet till exempel är det både snyggt och praktiskt med korgar för tvål, schampo och kanske smink eller liknande för att få plats med allt på en och samma plats.

Inreda snyggt och kostnadseffektivt

Något som många tror är att det är dyrt att inreda snyggt, men detta stämmer inte. Man kan exempelvis hitta mängder av fynd på olika loppisar, i mormors vind eller så kan man fräscha upp gamla trämöbler genom att måla om dem. Eller så kan man göra som tidningen NVP tipsar om, och det är att vänta för man behöver faktiskt inte inreda allt i sitt hem på en gång. Ibland kan det vara bättre att vänta med alla detaljer tills att man har en klar bild över hur man vill att det ska se ut, och om man nu vill ha den där dyra designer detaljen, ja då får man helt enkelt spara ihop till den.