Säg adjö till inbrott med rätt utrustning

Ett inbrottsäkert hus är ett tryggt hus. Dock kan det behövas några investeringar av den långsiktiga sorten för att du ska kunna sova gott om natten år efter år… Det är också bra att veta att ju mer du säkrar ditt hem, desto fler fördelar får du på din hemförsäkring.

Det bästa sättet att undgå risken att bli drabbad av klåfingriga tjuvar, är att skaffa någon form av paketlösning vad gäller larm, samt säkerhetsdörrar med lås som är så starkt att det skulle krävas en bomb för att få upp det. Du kan bland annat hitta säkerhetsdörrar från Prodoor att utrusta ditt hem med. De erbjuder även tillbehör, brandsäkra dörrar och lite av varje för att trygga din bostad.

skydd mot inbrottVälj en komplett larmlösning

Om du vill gardera dig mot inbrott i allra högsta grad, bör du välja ett larmpaket som inkluderar en rad säkerhetsåtgärder. Välj tillval som direktkoppling till ett väktarbolag och tänk även över valet av kameror. Övervakningskameror ger dig en betydligt högre garanti att komma åt inbrottstjuvar eftersom de kan fångas på bild. Det innebär i regel ett högre pris, men hur högt vill du egentligen sätta priset för att få din familjs trygghet bevarad?

Fundera även på rökdetektorer om du har många värdesaker i ditt hem. En rökdetektor sprider dimma i samma sekund som tjuven kommer in i rummet och förblindar vederbörande som inte kan göra annat än att fly sin kos.

Trixet är att göra det bökigt för inkräktaren

Vad du än förser ditt hem med så ska du göra det tidskrävande för en eventuell inkräktare och avskräcka personen från att göra om misstaget att se ut just ditt hem. Välj hårda och ogenomträngliga säkerhetsdörrar, svåra lås, inbrottsäkra fönstren och köp ett larm som tjuter så det dånar i grannskapet. Sannolikheten att du får ovälkommet besök gång på gång, minskar avsevärt! Vikten av en bra grannsamverkan kan heller inte nämnas tillräckligt.