Skydda ditt hus

Som villaägare möter man ett flertal hot som kan skydda ens idyll. Det är dels problematiskt att bo i ett hus utan att ha korrekt hemförsäkring om något skulle hända. Försäkringen är tänkt att täcka alla eventuella skador som innefattar försäkringen och den ska också skydda mot stöld. Dock är det alltid i efterhand som försäkringen gäller och istället är det ditt kassaskåp som skyddar i förebyggande syfte.

Det är mycket att tänka på när man bor i hus och de flesta husägare har missat något när de köpte huset och då är det viktigt att man har ryggen fri i form av rätt försäkring och säkerhetsåtgärder som villalarm och kassaskåp till värdesakerna. Det rapporteras dagligen om inbrott och hur tjuvarna tagit sig in för att länsa husägarna på deras värdesaker. Såhär kan det stå i tidningen:

Det var under fredagen som huset lämnades strax efter klockan tolv. När de boende sedan återvände klockan 15.30 upptäckte de att någon eller några varit på oanmält besök.

Bland annat så stals tre datorer, en Iphone, skruvdragare, en vinkelslip, halsband och smycken. (Läs om inbrottet här)

Det man kan göra som husägare är att 1. Ta rätt hemförsäkring, tillägg villa eller bostadsrätt. 2. Införskaffa ett hemlarm/villalarm och koppla det till din mobil så du vet vem som är hemma och larmar av. 3. Kassaskåp är jätteviktigt om du har en hel del värdesaker i hemmet som du är rädd om. Det viktigaste är alltså att skydda ditt hem med konkreta lösningar, och då talar vi mycket om det förebyggande arbetet, stoppa inbrottstjuvarna från att ta sig in alls. Tar de sig in i alla fall så har ni ett värdeskåp som håller dem borta också.